denizli.news

denizli.news

Denizli Sanayi Odası ve UN Global Compact'tan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyasında Yeni Adımlar

post-title

Denizli Sanayi Odası ve UN Global Compact'tan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyasında Yeni Adımlar

Denizli Sanayi Odası, UN Global Compact iş birliğiyle toplumsal cinsiyet eşitliği toplantısı düzenleyerek kadın istihdamını artırmayı hedefliyor.


Denizli Sanayi Odası (DSO) ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Deneyim Paylaşım Grubu Bilgilendirme Toplantısı’, DSO Müjdat Keçeci Meclis Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Müdürü Cansun Özdülger ve UN Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele katıldı.

Kasapoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, iş dünyasında kadın temsiliyetinin artırılmasının ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirlik açısından kritik bir gereklilik olduğunu vurguladı. Kadınların iş gücüne katılımının artırılması gerektiğini belirten Kasapoğlu, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının 2025 itibarıyla %35,8 olduğunu ve bu oranın erkeklerden 14 puan daha az olduğunu ifade etti. Ayrıca, cinsiyetler arası ücret farkının eğitim durumuna göre %13 ile %17 arasında değiştiğini, üst ve orta düzey yöneticilerin yalnızca %20,6’sının kadın olduğunu aktardı.

Denizli’nin kadın istihdamı konusunda Türkiye’de öncü bir konumda olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, şehirdeki tekstil sektöründe kadın istihdam oranının %54, genel imalat sanayisinde ise %42 olduğunu belirtti. Kadınların iş hayatındaki konumlarının güçlenmesinde meslek örgütlerine ve diğer paydaşlara büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Kasapoğlu, DSO olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ve çeşitli adımlar atarak sürece katkı sağladıklarını ifade etti.

Toplantıda, DSO bünyesinde oluşturulan "Eşitlik Politika Belgesi" ile kadınların iş hayatındaki pozisyonunu güçlendirmeye yönelik stratejilerin belirlendiği belirtildi. Ayrıca, DSO Sürdürülebilirlik Komisyonu öncülüğünde kurulan bir çalışma grubunun sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile uyumlu eğitimler ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiği ifade edildi.

Melda Çele, UN Global Compact’in dünya genelindeki sağlık, çevre, toplumsal cinsiyet ve insan hakları konularında iş dünyasına yönelik sunduğu programları ve kaynakları paylaştı. Çele, Türkiye’den UN Global Compact’e katılan 416 şirketin, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik stratejileri hızlandırmalarına yardımcı olunduğunu vurguladı.

Toplantının sonunda, 28 Mayıs ve 12 Haziran tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecek "Yönetimde Kadın Temsiliyeti" ve "Tedarik Zincirlerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" temalı Deneyim Paylaşım Grubu toplantıları hakkında detaylı bilgi verildi. Üye firmaların temsilcileri ile deneyim paylaşımlarının da yapıldığı toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.


#Toplumsal cinsiyet eşitliği #kadın temsili #Denizli Sanayi Odası #UN Global Compact #işgücü #ekonomik kalkınma #sürdürülebilirlik #Eşitlik Politika Belgesi #kadın girişimciler

Med Plus Kariyer
Bültene Katılın

Bülten Bilgisi

Yorum bırakın

Lütfen Giriş Yapın

whatsapp